Flyttesjau

Etter et år med andre oppgaver er tida overmoden for å friske opp bloggen. Samtidig begynner jeg en flyttesjau, fra www.borgos.nndata.no over til dette nettstedet. Det gamle og heimsnekra nettstedet blei til i januar 1996, nå er det modent for pensjonering. Men alt blir neppe med på flyttelasset – tida har løpt fra mange sider.

Min første webeditor var Hot Dog, deretter FirstPage, og så HomeSite. Programkjennere ser sikkert at jeg handkoda nettsidene mine, gikk aldri over til Wysiwyg-programmer. Etter hvert er mange sider blitt teknologisk forelda – uleselige på store skjermer eller uegna for lesing på mobiler. Hodet mitt er for gammelt til å lære hvordan slike problemer kan løses, dessuten inneholder nettstedet mellom tre og fire hundre sider …

Det gamle nettstedet er langt på vei tospråklig. De engelske tekstene er stort sett mynta på utenlandske slektsforskere og historieinteresserte – også den servicen har utviklinga løpt fra. Tolkeprogrammer oversetter fra norsk til utenlandsk på sekunder, men jeg er fullstendig klar over at mange ord og uttrykk ikke kan oversettes uten videre. Det gjelder særlig hvis teksten omhandler liv og virke i gamle dager. Men det ordner seg vel etter hvert.

Til nå har jeg benytta det nye nettstedet til å skrive om mine skjønnlitterære sysler. Nå er tida kommet til å fortelle om det jeg kan best – faglitterær skriving. Sjølsagt legger jeg ikke ut ti tusen sider her, bibliografien og noen utvalgte artikler kommer imidlertid etter hvert.

Men hvorfor flytting til nytt nettsted når man er 78 år??? Det har noe å gjøre med å holde hodet i form, lære nytt, være kreativ, se framover, men uten å bli stressa eller panisk. Med andre ord: En meiningsfylt hobby så lenge hodet holder.

06-014

Forfatter: borgosblog

Retired historian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: