Vers og uvers

”Vers og uvers” – sjølsagt en vri på ”Vett og uvett”, humorbibelen nordpå, men ikke et forsøk på å etterligne eller overgå den, det er halslaus gjerning. I stedet bruker jeg sidene nedenfor til å legge ut en del sjølsnekra vers i ulike sjangere, laga i ledige stunder gjennom førti-femti år. De fleste har slumra i skuffa eller på harddisken siden jeg skreiv dem. Takket være redaktørfri sjølpublisering på nett ser de nå dagens (eller skjermens) lys igjen, fordelt på tre sider etter sjanger.

Limerick02
Limerick, Irland

Limericks

Denne strenge forma har alltid vært favoritten min. Limerickene min er neppe i øverste divisjon, men jeg har faktisk opplevd å bli plagiert (se Dagbladet 11.10.2008). Større heder kan vel ikke en dilettant få.

villevekster

Urima vers

Jeg har lest svært morsomme vers uten rim, men fikser ikke kombinasjonen humor og rimfrie linjer sjøl, aner ikke hvorfor. I seineste laget å gjøre noe med det nå …

piggtråd

Sleivspark

Her går det ikke på metrisk form, men på innhold. Ironi og satire passer dårlig sammen med limerick-forma, det samme gjør aforismer. Vers i den gata samler jeg under overskrifta Sleivspark. Denne sida vil kanskje få påfyll etter hvert.

%d bloggere liker dette: